Povezovalni trakovi iz tekstila

Povezovalni trakovi iz tekstila

Tekstilni povezovalni trakovi veljajo za izredno odporne in močne, zato se pogosto uporabljajo. Zaradi tega lahko nadomeščajo tudi jeklene oziroma kovinske trakove, saj se za povezovanje tovora prav tako odlično obnesejo. Primerni so tudi za povezovane težjega tovora, na voljo pa so vam v različnih variantah, med katerimi lahko izbirate glede na svoje potrebe oziroma glede na to, za kakšen tovor gre, kako velik je, kakšne oblike je in podobno.

Odlična stabilnost tovora in ugodna cena

Gre za tekstilni kompozitni trak, ki zagotavlja odlično stabilnost tovora. Uporabljajo se lahko za povezovanje različnega tovora in izdelkov, pa tudi palet oziroma za stabiliziranje izdelkov na njih. Z njimi tovor pričvrstimo na paleto oziroma poskrbimo za to, da ostane trdno na svojem mestu. Njihova glavna prednost je poleg izredne trdnosti, tudi to, da so cenejši od kovinskih, kar je vsekakor velika prednost, saj z njihovo izbiro lahko privarčujete kar nekaj denarja.

Številne prednosti

povezovalni trak PET
povezovalni trak PET

Takšni povezovalni trakovi pa imajo tudi različne druge prednosti. Zaradi materiala, iz katerega so narejeni, so zelo mehki, kar pomeni, da so primerni tudi za povezovanje tovora nepravilnih oblik. Tovoru se namreč lepo prilegajo, ne glede na to, kakšne oblike je ta. Uporaba je zaradi tega tudi veliko lažja. Zaradi tega pa je tak trak primeren tudi za uporabo pri izdelkih, ki imajo ostre robove.

Še ena dodatna prednost pa je ta, da so takšni povezovalni trakovi tudi nadvse lahki. To pomeni, da zaradi njihove uporabe sam tovor ne bo še bolj težek, kar je za transport vsekakor zelo pomembno oziroma praktično. Primeren je tudi za shranjevanje na prostem, saj je zelo odporen na različne dejavnike in ne rjavi.

V primeru, da takšen trak ne ustreza tistemu, za kar bi ga potrebovali, pa imate na voljo tudi številne druge možnosti. Poleg že omenjenih jeklenih oziroma kovinskih so na voljo tudi plastični (PET ali PP), ki so zelo uporabni in poceni, hkrati pa tudi močni. Imajo dobro upornost. Vse vrste trakov se lahko dobi v različnih debelinah in širinah, ki se jih prilagodi teži tovora in temu, za kakšen tovor gre. Na voljo so tako takšni, ki se lahko uporabljajo ročno, kot takšni, ki so primerni za strojno povezovanje tovora ali palet.