Masažna olja z negovalnim učinkom

Masažna olja z negovalnim učinkom

Masažna olja morajo biti prijetnega vonja, zato pogosto vsebujejo različna eterična olja. Poleg tega pa je pomembno tudi to, kako učinkujejo na kožo oziroma kakšen negovalni učinek imajo nanjo. Zaradi tega je treba za uporabo pri masaži izbrati kakovostno olje, ki je primerno za naš tip kože in ima nanjo pozitiven oziroma optimalen vpliv. Profesionalni maserji dobro vedo, kako zelo izbira primernega olja vpliva na masažo, zato temu posvečajo veliko pozornosti.

Naj bo masaža posebno doživetje

Profesionalna masažna olja so zasnovana tako, da s svojim delovanjem in vonjem sproščajo telo in hkrati učinkujejo čim bolj negovalno tudi na kožo. Tako lahko masaža postane pravo doživetje, ki bo resnično poskrbelo za sprostitev in boljše počutje. Poleg tega pa bo po masaži bolj zadovoljna, mehka in negovana tudi vaša koža.

Kakšno olje uporabiti za masažo?

Za masažo se lahko uporabljajo različna masažna olja, ki so prilagojena prav v ta namen. Običajno gre za različne mešanice olj, ki včasih vsebujejo še druge sestavine. Pri tem je vedno treba natančno preveriti, kaj vse vsebuje določen izdelek, ki ga želite uporabiti pri masaži.

Masažna olja - Aroma Herbal

Mandljevo olje, avokadovo olje in olje grozdnih pešk

Mandljevo olje je zelo primerno za masažo celega telesa. Po želji se mu lahko doda tudi različna eterična olja, s katerim nadgradimo njegov vonj. Med olji za masažo pa je zelo cenjeno tudi olje grozdnih pečk, ki pogosto vsebuje še avokadovo olje, ki ima ravno tako odličen negovalni učinek na kožo. Olje grozdnih pečk mehča kožo ter zmanjšuje učinek gub oziroma učinkuje proti staranju kože. Deluje tudi proti starostnim lisam in pegam, kar je še dodatna prednost.

Poleg tega pa tudi obnavlja kožo, ki so jo poškodovali UV žarki ter pospešuje cirkulacijo. Zaradi tega lahko pomaga še proti zmanjševanju strij. Prednost tega olja je tudi to, da ne pušča mastne kože, zato je njegova uporaba zelo prijetna. Z njim bo masaža zagotovo posebno doživetje, hkrati pa bo olje grozdnih pešk blagodejno vplivalo na vašo kožo in poskrbelo za to, da bo ta lepa, mehka in negovana.