Zakaj so betonske kanalete tako popularne?

Zakaj so betonske kanalete tako popularne?

Betonske kanalete so zagotovo najbolj pogoste. Veljajo za klasično izbiro, ki se dobro obnese v vseh pogojih, predvsem pa na trgu obstaja že vrsto let. Marsikdo pa se zanje odloči tudi zato, ker drugih možnosti sploh ne pozna – nekoč je bila to namreč skorajda edina izbira.

kanalete iz betona - Hauraton Faserfix Super
kanalete iz betona – Hauraton Faserfix Super

Na razpolago imamo različne materiale

Dandanes so sicer na voljo tudi različni drugi materiali, ki imajo prav tako odlične lastnosti kot beton, zaradi česar ima vsaka stranka na voljo veliko večjo izbiro kot nekoč. Še vedno pa betonske kanalete ostajajo zelo popularne, saj so te v današnjih časih še bolj kakovostne in še bolj izpopolnjene kot nekoč. Predvsem je pri izbiri treba upoštevati to, da je pomembna kakovost samega materiala, pa kakršen koli ta že je. Poleg tega pa se v določenih okoliščinah določen material bolje obnese kot drugi, zato je kanalete ali celoten sistem za odvodnjavanje treba izbrati glede na to, kaj točno potrebujete.

kanalete iz umetne mase - Hauraton Recyfix Pro
kanalete iz umetne mase – Hauraton Recyfix Pro

Na voljo vam je velika izbira različnih možnosti

Na tržišču so na voljo zelo raznolike betonske kanalete za odvodnjavanje meteornih voda. Razlikujejo se tako po dimenzijah, obliki, vrsti in namenu uporabe, kar navadno kupci tudi upoštevajo pri izbiri. Pri izbiri seveda upoštevajo tudi končno ceno, pri tem pa velikokrat ne vedo, da je ta odvisna tudi od kakovosti betona, na kar običajno pozabijo. Obstaja namreč več vrst tega materiala, različne vrste pa se razlikujejo tudi glede na to, kako trpežne so in kako dobro prenašajo različne obremenitve. Zaradi tega je vsekakor zelo pomembno, kakšne betonske kanalete izberete.

Beton, ki je armiran z vlakni

Najboljša izbira so takšne, ki so narejene iz betona, ki je armiran z vlakni. To namreč poskrbi za dodatno odpornost oziroma za to, da izdelki, narejeni iz njega, bolje prenašajo različne obremenitve. Pred izbiro zato vsekakor preverite, za kakšen material gre, saj je od tega odvisna njegova obstojnost na dolgi rok. Pri tem se vam vsekakor splača izbrati kakovosten material, saj boste tako s celotnim sistemom veliko bolj zadovoljni.