Ste že preizkusili hidrokolagen?

Ste že preizkusili hidrokolagen?

Hidrokolagen je hidroliziran kolagen, beljakovina, ki se nahaja v različnih delih našega telesa, pa naj si bo to koža, kosti, sklepi, žile, nohti, lasje, sklepi ali kakšen drug telesa. Gre torej za snov, ki je naravno prisotna v našem telesu in pomembno vpliva nanj, predvsem pa na zgradbo oziroma strukturo teh delov telesa, saj ta pomembna beljakovina predstavlja nekakšen gradnik. Prav tako pa pomembno vpliva na naš videz. Če namreč telesu začne primanjkovati kolagena, se to hitro pozna na koži, ki postane uvela in slabega videza, na njej pa so bolj vidne tudi gube, koža pa je manj čvrsta, manj elastična in ni tako napeta. Se to dogaja tudi vam? Potem poznamo rešitev!

Kako vem, da mi primanjkuje kolagena?

Suha in dehidrirana kožaVidez kože veliko pove o tem, v kakšni kondiciji in stanju je naše telo. Ko nam recimo pade odpornost imunskega sistema, se pogosto to pozna tudi na naši koži, na kateri se začnejo pojavljati razni izbruhi aken, mozoljčki, pordelost, zabuhlost in druge nepravilnost. Prav tako se naše zdravje odraža tudi v nohtih, laseh in drugih delih telesa.

Pomanjkanje kolagena je lahko vidno z različnimi znaki, ki jih po navadi pripisujemo staranju. To so recimo:

  • manj napeta koža,
  • pojav gub,
  • slabši tonus kože,
  • bolj redki lasje,
  • tanjši lasje,
  • krhki nohti,
  • bolečine v sklepih.

Dejstvo pa je, da običajno količina te beljakovine v našem telesu začne upadati še pred tem, preden se pojavijo zgoraj navedeni znaki. Dokazano je namreč, da je količina kolagena v našem telesu z leti vedno manjša, saj  tam nekje po 25. letu njegova tvorba začne upadati. Zaradi tega ga je v tem času ali pa vsaj po 30. letu dobro začeti dodajati prehrani. Na voljo so sicer tudi različne kreme in drugi kozmetični izdelki, ki vsebujejo to sestavino, a najbolj učinkovito je, če ga jemljete v obliki prehranskega dopolnila.

Zakaj jemati hidrokolagen?

Novelius Medical Hidrokolagen je dokazano bolj učinkovit od običajnega kolagena. Če torej iščete kakovostno prehransko dopolnilo, izberite hidroliziran kolagen. Ob tem pa ne pozabite jesti tudi dovolj vitamina C, saj je ta pomemben za pospeševanje tvorbe kolagena.