Povezovalni trakovi za pritrjevanje tovora

Povezovalni trakovi za pritrjevanje tovora

povezovalni trakovi za tovor
Povezovalni trakovi – Intercommerce

Tovor na paletah mora biti še dodatno pritrjen, da med premikanjem palete ne zdrsne na tla. Ker ima takšen tovor običajno precej veliko težo, ga je treba trdno povezati, pri čemer nam lahko najbolje pomagajo povezovalni trakovi. Obstaja jih več vrst, kakšen bi bil najbolj primeren za nas, pa je odvisno od tega, za kakšen tovor gre, kako velik in težek je, ali se ga pripravlja na transport in kako bo ta potekal in drugih podobnih dejavnikov. Če boste poskrbeli za pritrjevanje tovora, ne bo strahu, da bi ta zdrsnil na tla in se poškodoval.

Kako poskrbeti za pritrjevanje tovora na paleti?

Tovor na paleto lahko pritrdimo na različne načine. Velikokrat je za večjo stabilnost tovora na paleti dovolj že močna ovijalna folija, v primeru, da ta ne zadostuje, pa se je pametno poslužiti dodatnih možnosti. Mednje spadajo tudi povezovalni trakovi, ki so lahko različnih dimenzij in imajo različno natezno trdnost. Od slednje je odvisno, kako močni so oziroma kako močno bodo držali tovor na svojem mestu, zato je pomembno, da izberemo ustrezne. Le tako bo tovor res dobro oziroma varno pritrjen.

Učinkovito pritrjevanje tovora

Če se odločimo za pritrjevanje tovora na paleti, je pomembno, da za to poskrbimo na čim bolj učinkovit način. Povezovalni trakovi, ki jih izberemo, morajo imeti primerno natezno trdnost, da bodo zlahka zadržali tovor na paleti ter tako poskrbeli za varen transport ali skladiščenje. Prav zaradi tega je treba izbiri ustreznih trakov za povezovanje posvetiti kar nekaj pozornosti oziroma se pred izbiro dobro informirati o različnih možnosti, ki so vam na voljo v ta namen.

Različni povezovalni trakovi

Trakovi za povezovanje so lahko narejeni iz različnih materialov. Od materiala, iz katerega so narejeni, je odvisno, kako močni bodo, prav tako pa je od tega odvisna tudi njihova cena. Zaradi tega je pomembno najti ravno pravšnje razmerje med ustrezno natezno trdnostjo in ceno – tako stroški ne bodo previsoki, trakovi pa bodo odlično opravili svojo nalogo pritrjevanja tovora na paleto.