Kateri samolepilni trak?

Kateri samolepilni trak?

Potrebujete samolepilni trak? Na voljo so vam v rjavi, prozorni in drugih barvah, pa taki s potiskom ali enobarvni. Lahko so narejeni iz papirja, različnih vrst plastičnih mas ali drugih materialov, imajo naneseno izredno močno lepilo ali takšno, ki se aktivira šele, ko ga omočimo. Prav tako so na voljo različne širine in dimenzije, tako da lahko vsakdo najde ustrezno možnost za svoje potrebe.

Lepilni trakovi za različne potrebe

Samolepilni trak se lahko uporablja za zelo različne namene. Nepogrešljiv je v vsakem domu ali pisarni, prav tako pa ga pri svojem delu uporabljajo tudi vsi, ki se ukvarjajo s pakiranjem izdelkom v kartonske škatle ali kam drugam. Z njim lahko namreč škatle ali druge vrste embalaže enostavno zalepimo ter tako poskrbimo, da varno pride na svoj cilj – pa naj gre za prevoz ali pošiljanje po pošti.

Marsikdaj prav pride tudi trak, ki opozarja, da je izdelek v škatli lomljiv, ali takšen, pri katerem se vidi, da je bila embalaža že odprta. Poleg tega pa obstajajo tudi specialni oziroma tehnični lepilni trakovi, ki imajo posebne, specifične lastnosti.

samolepilni pvc trakKako izbrati ustrezen samolepilni trak?

Pri izbiri je pomembno upoštevati širino traku. Običajno je bolje, če je trak širi, saj boste tako z njim lažje lepili oziroma bo vse skupaj bolj obstojno. Pri ročnem lepljenju si lahko pomagate tudi z odvijalnikom, ki vam omogoča veliko bolj enostavno lepljenje oziroma pakiranje. Če imate ročni odvijalnik, potem bodite pri izbiri pozorni na to, da izberete takšen tip, širino oziroma dimenzije traku, ki ga boste lahko uporabljali skupaj z njim.

V primeru, da pripravljate paket za pošiljanje končnemu kupcu po pošti ali imate na primer spletno trgovino, potem je zelo pomemben tudi videz embalaže. Enako velja pri prodaji različnih izdelkov. V tem primeru je še bolj pomembno, kakšen samolepilni trak uporabite. Izberite barvo, ki se bo skladala z embalažo, oziroma premislite, kako bi lahko trak polepšali s tiskom, saj je pri večini tipov možno tudi to. Pri tem je važno tudi to, da izberete trak, ki omogoča čim bolj enostavno odpiranje, saj se boste tako izognili slabi volji pri kupcu, ki bo tako z opravljenim nakupom veliko bolj zadovoljen.