Kaj je bioresonanca in v kakšnih primerih lahko pomaga?

Kaj je bioresonanca in v kakšnih primerih lahko pomaga?

Je z njo res možno odpraviti alergije in težave z njimi ter premagati različne težave s prehrano in intoleranco na hrano? Za kakšno metodo sploh gre in kako poteka obisk terapevta za to področje? Kakšni so učinki te metode in kakšne rezultate daje ter zakaj se sploh odločiti zanjo? Predvsem pa: kje poiskati izkušenega terapevta, ki mu lahko zaupate pri odpravljanju in reševanju vaših zdravstvenih težav?

Terapija, ki odpravlja neravnovesja v telesu

bioresonančna terapijaNa vprašanje, kaj je bioresonanca, je najlažje odgovoriti tako, da gre za terapijo, ki odpravlja različna neravnovesja v telesu. Ta neravnovesja naj bi bila vzrok za različne zdravstvene težave in bolezni. Če omenjena neravnovesja v telesu odpravimo, torej odpravimo vzrok težav, zato do njih ne prihaja več. Pri tem se uporablja posebna naprava, ki je namenjena prav temu, z njo pa lahko upravlja za to usposobljen terapevt. Vendar pa zdravljenje ne vključuje le uporabe naprave, temveč pomemben del diagnosticiranja in zdravljenja predstavlja tudi pogovor. Terapevt tako:

  • vsakemu pacientu resnično prisluhne,
  • se z vsakim pacientom temeljito pogovori o njegovih težavah,
  • vsakega pacienta vpraša tudi o njegovem siceršnjem zdravstvenem stanju in morebitnih podobnih težavah v družini,
  • za pacienta pogosto oblikuje tudi jedilnik, ki mu lahko pomaga, oziroma mu svetuje glede ustrezne prehrane, s katero lahko lajša svoje težave,
  • tudi sicer svetuje svojim pacientom, kako si še lahko pomagajo.

Celostna metoda zdravljenja

Najlažje boste to, kaj je bioresonanca, ugotovili, če jo preizkusite. Težko je namreč do potankosti opisati, kako točno poteka vse skupaj, saj gre za celostno metodo zdravljenja. Večina pacientov, ki se zanjo odloči, ima s to metodo zelo pozitivne izkušnje. Če vas omenjena metoda zanima, je tako morda smiselno, da tudi vi poizkusite z njo ter tako na lastni koži izkusite, kako poteka in kakšni so njeni učinki.

Kaj je bioresonanca in kako deluje?

Najbolj učinkovita je ta metoda sicer pri odpravljanju raznih težav z alergijami in kožnih izpuščajev ter bolezni, pa tudi težavami z raznimi vnetji in prebavo. Če imate morda takšne težave, ki vas mučijo že dalj časa, in ste poizkusili že različne metode, potem se splača poiskati izkušenega terapevta, ki vam bo morda lahko pomagal s svojo metodo in znanjem, tako kot je pomagal že mnogim pred  vami. Z njegovo pomočjo boste tako lahko lažje odpravili različna neravnovesja v telesu, ki predstavljajo vzrok za vaše težave ter tako te odpravili ali jih postopoma vsaj omilili.

Pomembno je, da najdete terapevta z ustreznim znanjem in izkušnjami, ki vam bo prisluhnil in vas poslušal ter si vas vzel čas. Le tako bo namreč metoda res uspešna. Pri izbiri ustreznega terapevta si lahko pomagate s priporočili družinskih članov, prijateljev in znancev oziroma priporočila poiščete na internetu, saj se glas o dobrih terapevtih hitro razširi. Takšnega terapevta oziroma terapevtko lahko najdete tudi v medicinskem centru celostnega zdravljenja Holistic, ki deluje v Ljubljani. Pri svojem delu uporablja vrhunsko opremo izredne kakovosti in program Sensitiv Imago, ki daje zelo natančne rezultate pri ugotavljanju kakršnih koli sprememb ali motenj v delovanju organizma.