Hitro popravilo udrtin na avtu

Hitro popravilo udrtin na avtu

Toča na avtomobilski pločevini marsikdaj pusti sledi. To, kako velike udrtine ali vdolbine bo pustila za seboj, je odvisno od tega, kako debela in močna je bila, pa tudi od tega, koliko časa ji je bil avto izpostavljen. V času nevihte lahko na avto pade tudi kakšna veja ali zaradi vetra vanj udari kakšen drug predmet, ki na njem pusti poškodbe. Vsekakor pa je popravilo takšnih udrtin na avtomobilski karoseriji možno opraviti relativno hitro, saj so danes na voljo ustrezne metode in pripomočki za to.

popravilo udrtin in poškodb od toče
https://ac-trobec.si/avtolicarstvo-in-avtokleparstvo/

Kako zaščititi avto pred točo?

Če je napovedana toča, je pametno avto parkirati pod streho – v garažo ali pod nadstrešek. Vendar žal vsi nimajo te možnosti, predvsem pa ne vedno (recimo na dopustu), a avto se da pred točo zaščititi tudi drugače. Različne zaščitne prevleke avto pred točo dobro zaščitijo, v vsakem primeru pa je pomembno, da pred njo zaščitimo vsaj prednje vetrobransko steklo. Na slednjem namreč toča lahko pusti takšne posledice, da ga je treba zamenjati, kar lahko preprečimo z ustrezno zaščito. Seveda pa vedno avtomobila ne moremo zaščititi pred točo, saj nas ta lahko doleti tudi med vožnjo.

V tem primeru je pomembno, da vožnjo sicer upočasnimo in prilagodimo razmeram na cesti, vendar smo pri tem pozorni tudi na vozila za sabo. Vidljivost v času nevihte s točo je namreč slaba, zato je potreba velika mera previdnosti. Predvsem pa avta v takšnem času ne ustavljamo pod nadvozi ali v tunelu, saj lahko pride do naleta vozil za nami. Še vedno je namreč bolje, da se poškoduje le avtomobilska pločevina, kot pa da pride do nesreče.

popravilo poškodb na vozilu

Popravilo toče

V primeru, da naš avto poškoduje toča, pa je treba poskrbeti za popravilo udrtin. Če barva oziroma lak pri tem ni bil poškodovan, je treba pločevino zgolj zravnati, zato bo popravilo še hitrejše, kot če bi potrebovali še avtoličarske storitve. V primeru, da potrebujete tudi te, pa je dobro izbrati ponudnika, ki nudi tako kleparske kot ličarske storitve, oziroma takega, ki bo poskrbel za vse na enem mestu. Toča pogosto poškoduje tudi vetrobransko steklo oziroma druga stekla na avtomobilu, včasih pa pride do poškodb tudi na drugih delih, ki jih je zaradi tega treba prav tako popraviti ali pa celo zamenjati.