Gotovi parketi za vsak okus

Gotovi parketi za vsak okus

talne obloge - parketiKakšno talno oblogo izbrati? Vam je všeč les, a niste popolnoma prepričani, ali je primeren za prostor, ki ga opremljate? Ali pa se bojite, da so lesene talne obloge predrage za vas žep? Dvoslojni ali troslojni gotovo parketi veljajo za zelo popularno izbiro, saj imajo vrsto odličnih lastnosti. Lahko bi rekli, da gre pri njih za ravno pravšnje razmerje med ceno in kvaliteto, zaradi česar se zanje odloča zelo veliko ljudi. Poleg tega omogočata enostavno polaganje ter lep videz ter sta primerna za praktično vse prostore. Če iščete primerno talno oblogo, potem velja zagotovo razmisliti tudi o tej možnosti.

Parketi iz dveh ali treh slojev

Kakšna je razlika med dvoslojnimi in troslojnimi gotovimi parketi? Dvoslojni so sestavljeni iz dveh plasti lesa, pri čemer je spodaj nosilni sloj, zgoraj pa sloj iz plemenitega masivnega lesa, ki poskrbi za lep videz. Tudi pri troslojnem je zgornji sloj podoben kot pri dvoslojnemu, zato po videzu med njima ni nujno razlik, še dva dodatna sloja pa poskrbita za večjo stabilnost in elastičnost.

Dvoslojni in troslojni parketi se razlikujejo glede na:

  • izgled površine,
  • način polaganja,
  • možnosti uporabe,
  • možnost kombinacije s talnim gretjem,
  • življenjsko dobo,
  • cenovni razred.

Zaradi tega je pred izbiro talne obloge za določen prostor dobro pridobiti čim več informacij o tem, katera vrsta bi bila najbolj primerna za vas. Predvsem pa je treba temeljito premisliti, kakšna talna obloga bi bila najbolj primerna za prostor, ki ga opremljate. Pri tem je pomembno, kako obremenjena bodo tla v tem prostoru, ali je tam položeno tudi talno gretje, čemu bo prostor namenjen in podobno.

Izberite talno oblogo po svoji meri!

Pred izbiro ustrezne talne obloge se je zato dobro posvetovati s strokovnjaki, ki vam bodo znali podrobno odgovoriti na vsa vaša vprašanja, ki vas zanimajo. Zato obiščite spletno stran www.onis.si/parketi, kjer boste našli vse potrebne informacije, po želji pa jih lahko obiščete tudi v njihovem salonu v Ljubljani, kjer vam bodo ne le strokovno svetovali, ampak si boste lahko vse vrste talnih oblog v njihovi ponudbi ogledali tudi v živo ter tako najlažje presodili, katera bi bila najbolj primerna za vas.