Energetski paket Senior

Energetski paket Senior

Višje cene energentov so nekaj, česar ni vesel prav nihče. Zaradi njih lahko stroški občutno narasejo, čemur pa plače in pokojnine ne sledijo. Zato je marsikoga strah zime, sploh pa to velja za upokojence z nizkimi dohodki, ki si takšne visoke stroške zelo težko privoščijo. Ravno za njih dobro rešitev predstavlja energetski paket Senior.

Ugodno ogrevanje prostorov in vode za manjša gospodinjstva

Energetski paket Senior predstavlja optimalno rešitev za manjša gospodinjstva, ki bi želela privarčevati pri ogrevanju brez prevelike začetne investicije. Toplotne črpalke in ostali podobni sistemi so namreč zelo dragi oziroma zahtevajo visoke začetne stroške, ki si jih marsikdo ne more privoščiti. Že res, da lahko z vložkom 10.000 evrov in več kasneje privarčujete pri porabi energije in stroških za ogrevanje, vendar pa je taka investicija zelo draga in za marsikoga nedosegljiva, sploh ker je k temu treba prišteti še stroške montaže, servisiranja in vzdrževanja.

Kaj torej narediti, če imate že zdaj energetski paket seniorvisoke stroške za ogrevanje in bi slednje radi zmanjšali? To lahko naredite tudi brez visokih začetnih stroškov in prav temu je namenjen energetski paket Senior, katerega prednosti so:

  • omogoča tako ogrevanje prostorov kot vode,
  • zasnovan je posebej za manjša gospodinjstva, za katera so številni drugi sistemi predimenzionirani,
  • nizka začetna investicija,
  • enostavna montaža,
  • visoko udobje in enostavna uporaba,
  • nobenih stroškov vzdrževanja,
  • dolga življenjska doba,

Privarčujte 8000 evrov

Investicija v toplotni črpalko ali kakšen drug podoben sistem znaša 10.000 evrov in celo več, kar je ogromno denarja. Energetski paket Senior, ki obsega električne radiatorje Glamox za ogrevanje prostorov ter 50-litrski električni bojler za ogrevanje vode, pa je kar 5x cenejši. Končna cena je sicer odvisna od tega, koliko radiatorjev bi potrebovali in kakšno površino bi bilo z njimi treba ogreti, a za nekje 60 kvadratnih metrov ogrevalne površine boste za vzpostavitev takšnega sistema plačali manj kot 2000 evrov. Torej boste v primerjavi z drugimi sistemi že samo pri začetni investiciji privarčevali kar 8000 evrov.

Energetski paket Senior in stroški ogrevanja

Ogrevanje s toplotno črpalko je zelo poceni, enako velja tudi za razne druge sisteme ogrevanja. A kaj ko je pri takšnih sistemih začetna investicija tako visoka, da se kljub nizkim stroškom ogrevanja v večini primerih povrne šele v desetih letih. Ravno zaradi tega je nastal energetski paket Senior, pri katerem se namesto dragih sistemov za ogrevanje uporabljajo električni radiatorji in električni bojler. Pri slednjih je sicer poraba energije višja kot pri toplotni črpalki in drugih varčnih sistemih, vendar pa so začetni stroški za energetski paket Senior veliko, veliko nižji. Zato pri odločitvi za določen sistem ne smete gledati le cene energije oz. mesečnih stroškov za ogrevanje, ampak je temu treba prišteti celotne stroške investicije. Za primerjavo, kakšni so stroški ogrevanja 60 kvadratnih metrov:

  • za toplotno črpalko in druge podobne sisteme boste že na začetku morali plačati 10.000 evrov ali celo več denarja, zato da boste potem na letni ravni porabili za približno 600 evrov za gretje; v petih letih vas bo torej vse skupaj stalo okrog 13.000 evrov,
  • energetski paket Senior vas bo prišel le 2000 evrov, na letni ravni pa boste z njim za ogrevanje morali plačati okrog 1200 evrov; v petih letih vas bo torej ogrevanje stalo okrog 8000 evrov, kar je kar 5000 evrov manj.