Električni stenski radiator za varčno ogrevanje

Električni stenski radiator za varčno ogrevanje

Kakšen način ogrevanja izbrati, da boste prihranili nekaj denarja pri ogrevanju oziroma da bo poraba čim nižja? Vsekakor takšnega, ki je energetsko učinkovit. Če je nek način ogrevanja energetsko učinkovit, to pomeni, da je tudi varčen, saj se ta tak način ogrevanja porabi manj energije. Nizka poraba pa pomeni tudi nižje račune za ogrevanje. V primeru, da iščete čim bolj varčen in hkrati udoben način ogrevanja, je električni stenski radiator dobra izbira.

Zakaj se ogrevati z elektriko?

V Sloveniji ima velika večina enodružinskih hiš centralno ogrevanje, pri čemer gre največkrat za centralno na olje. To se počasi spreminja šele v zadnjih nekaj letih, ko so na voljo tudi drugi načini in ko se veliko več govori o ekoloških in energetsko varčnih načinih ogrevanja. Zaradi tega vedno več novogradenj za ogrevanje uporablja toplotno črpalko, ki deluje s pomočjo elektrike.

Vendar pa je investicija v toplotno črpalko zelo visoka, saj slednje stanejo kar nekaj tisoč evrov. Poleg tega je treba pri takem načinu ogrevanja poskrbeti še za napeljavo po vsej hiši, kar ravno tako stane nekaj denarja. Zaradi tega je pred odločitvijo za tak način ogrevanja treba natančno izračunati, čez koliko let se nam bo investicija sploh povrnila.

Vsekakor pa to ni edini način, če se želite ogrevati na elektriko – eno od možnosti predstavljajo tudi električni grelniki, ki so dandanes izpopolnjeni bolj kot kdaj koli prej. Zaradi tega lahko električni stenski radiator učinkovito ogreva prav vsak prostor ter poskrbi za varčno in udobno ogrevanje. Največja prednost takšnega sistema ogrevanja pa je, da je začetna investicija veliko nižja, saj ni potrebnih nobenih napeljav ali posebnih sistemov, ampak le nakup grelnikov za vse prostore, ki jih želimo ogreti.

To pomeni, da lahko pri takem načinu ogrevanja privarčujemo že na začetku, pa tudi kasneje pri sami porabi – sodobni grelniki, ki delujejo s pomočjo elektrike, so namreč zasnovani tako, da porabijo kar se da malo električne energije. So namreč energetsko zelo varčni, kar je vsekakor pomemben razlog za to, da se odločite za ogrevanje na elektriko.