Ali so varčni električni radiatorji Glamox res tako kakovostni?

Ali so varčni električni radiatorji Glamox res tako kakovostni?

Kakovost mora biti vedno na prvem mestu. To velja za različna področja in tudi za ogrevanje prostorov, kjer se kakovost še kako pozna. Pri ogrevanju se kakovost namreč ne kaže le v zanesljivosti delovanja, temveč tudi v čim nižji porabi. Varčni električni radiatorji omogočajo oboje – so zanesljivi in obenem skrbijo tudi za nižjo porabo pri ogrevanju prostorov – torej za ogrevanje določenega prostora porabijo manj energije kot kakšen drug grelnik, kljub temu pa prostor dodobra ogrejejo oziroma poskrbijo za učinkovito segrevanje na želeno temperaturo. A kako je to možno – v čem se takšni modeli razlikujejo od drugih grelnikov na tržišču, da lahko tako zelo učinkovito delujejo kljub nižji porabi energije?

Učinkovito delovanje in nižja poraba energije

Varčni električni radiatorji Glamox omogočajo učinkovito delovanje in nižjo porabo energije. To pomeni, da za svoje delovanje porabijo manj energije kot drugi modeli. Poraba energije je namreč pri njih optimizirana, torej je ne porabijo niti kančka več, kot bi bilo to potrebno, kar za druge modele žal ne velja vedno. Ravno zaradi tega je z izbiro takšnega energetsko varčnega modela možno privarčevati tako pri energiji kot pri stroških ogrevanja, saj omogoča točno tisto, kar si želijo uporabniki: nižjo porabo, a enako učinkovito delovanje.Električni radiatorji Glamox

Kako delujejo varčni električni radiatorji Glamox?

Varčni električni radiatorji Glamox delujejo tako, da porabijo čim manj energije. Zasnovani so namreč tako, da nimajo toplotnih izgub. Prav slednje so namreč glavni razlog za večjo porabo pri številnih modelih grelnikov in električnih naprav, sploh tistih starejšega datuma. Marsikdo ima tako slabe izkušnje z njimi, saj so bile takšne naprave včasih energetsko zelo požrešne. Danes na srečo ni več tako in tudi klasični modeli grelnikov zelo dobro opravijo svojo nalogo z ne previsoko porabo energije. Varčni električni radiatorji Glamox pa so pri tem še mnogo bolj učinkoviti, saj:

  • 99 % energije pretvorijo v toploto,
  • nimajo toplotnih izgub,
  • se ne pregrevajo po nepotrebnem,
  • so energetsko izredno varčni,
  • porabijo zgolj toliko energije, kot je nujno potrebno,
  • imajo precizen termostat,
  • so zelo hitro odzivni,
  • omogočajo zelo enostavno reguliranje temperature.

Kakovostni grelniki za ogrevanje prostorov

Varčni električni radiatorji Glamox so nadvse kakovostni. Omogočajo učinkovito ogrevanje prostorov z minimalno porabo energije, saj slednje porabijo zgolj toliko, kot je nujno potrebno za njihovo delovanje, in nič več. Zaradi tega je večina uporabnikov z njimi nadvse zadovoljna, sploh pa so zadovoljni tudi zaradi njihove praktičnosti in udobja pri uporabi. Nudijo namreč vse, kar potrebujete od grelnika – topel prostor, ki se hitro segreje, enostavno regulacijo temperature, različne dodatne možnosti nastavljanja temperature v prostoru ter še marsikaj drugega.

Obenem pa so tudi lepo oblikovani tako, da so čim bolj priročni in hkrati tudi estetski – nimajo namreč nobenih ostrih robov, prednja stranica pa je zaprta in se ne pregreva, zato ob dotiku ni nobene nevarnosti, oblika samega grelnika pa je zasnovana minimalistično in obenem dizajnersko. Da je temu tako, dokazujejo tudi številne oblikovalske nagrade, ki so jih prejeli varčni električni radiatorji Glamox, kar je še en dodatni znak njihove kakovosti in visokih standardov v skladu s katerimi so narejeni.